GEZONDE LEEFSTIJL – VOEDING – ENERGIEVERDELING -GEDRAG 

Om een optimale gezondheid te kunnen bereiken, is doorgaans meer nodig dan enkel het volgen van een behandeltraject bij mij. Allereerst zal je soms ‘huiswerk’ mee krijgen.

En een deel van dat ‘huiswerk’ kan bijvoorbeeld bestaan uit meer lichaamsbeweging, of een aanpassing in je voedingspatroon.

Leefstijl, voeding, lichaamsbeweging, ontspanning, etc. maken vaak een onderdeel uit van de totaalaanpak. En afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en klachten zal de focus op één of meerdere specifieke onderdelen worden bepaald.

PARTNERS – GEZONDHEID

Ik beperk mij tot de begeleiding waar ík goed in ben. En ik ken de grenzen van mijn specialisme. Dat betekent dat ik je geen oefeningen mee kan geven voor een optimale lichaamshouding, of revalidatie-oefeningen bij sportblessures. En ik zal je weliswaar advies geven over gezonde voeding, maar je zal deze zelf vervolgens bij de supermarkt of groenteboer moeten kopen.

Gelukkig heeft ieder zijn eigen specialisme en werk ik graag samen met mensen die hun vak verstaan. Dus ik zal je altijd doorverwijzen, indien dat van toegevoegde waarde is. Hieronder vind je alvast een aantal partners waar ik graag mee samenwerk.

*Paramedisch Centrum Schiedam-Vlaardingen
onder andere voor fysiotherapie, manuele therapie en dry needling

*Praktijk voor Fysiotherapie & Acupunctuur Maintz Vlaardingen (Hans Maintz)
onder andere voor fysiotherapie, McKenzie Methode, acupunctuur en Chinese kruiden

*Manuele en Fysiotherapie praktijk Polderpoort Vlaardingen (Albert Baan)
onder andere voor fysiotherapie, manuele therapie en dry needling

*Acupunctuur Maassluis (Marco Bruin)
onder andere voor acupunctuur, sportacupunctuur, cupping, Guā shā  en kinesiotaping

*Natuurlijk Gezond Schiedam 
groente en fruit van origine teelt, biologische levensmiddelen en specifieke producten zoals CBD olie en rauwe honing van de imker

*Adem Onvertaald Schiedam (Gabrielle)
vrijer ademen en bewegen zonder inspanning door middel van adembehandelingen

*In2Balance Voetreflexzonetherapie Schiedam (Brigitta)
onder andere voetreflexologie (een ontspannende behandeling door middel van het uitoefenen van druk op de voeten) en oor acupunctuur

*Dermalavie huidverzorging Ridderkerk (Christie van der Kleij)
een natuurlijke benadering van de huid, onder andere voor biologische huidverzorging, diverse schoonheids- en therapeutische behandelingen en een welverdiend rustmoment, huidverzorgingsadviezen en de aankoop van natuurlijke huidverzorgingsproducten

*Sport- en fitnesscentrum Olympia Schiedam
onder andere open gym, senioren fitness en groepslessen

*Functional Traning Club Walburg Zwijndrecht
functionele training (geen geïsoleerde spieren, maar complete ‘natuurlijke’ bewegingen)  in kleine groepen, onder hooggekwalificeerde begeleiding

VOEDINGSSUPPLEMENTEN – MEDICINALE PLANTEN/KRUIDENPREPARATEN

Soms zal ik je adviseren om voedingssupplementen te nemen, als de tekorten in vitaminen, mineralen of sporenelementen zodanig blijken dat even een ‘boost’ nodig is.

Als het lichaam de tekorten weer heeft aangevuld, zal voeding natuurlijk weer de eerste bron van deze stoffen worden.

Voedingssupplementen kunnen via mij gekocht worden. Vaak tegen een aantrekkelijkere prijs vanwege kortingen die ik mag verlenen. De kwaliteitsmerken welke ik veelal adviseer en die je via mij kunt kopen, zijn onder andere:

*Bonusan
Bonusan biedt sinds 1966 een breed assortiment van ruim 350 specialistische supplementen, van fytotherapie tot orthomoleculaire producten, ontwikkeld voor en in samenwerking met gezondheidsprofessionals

*Energetica Natura
Energetica Natura is geen producent, maar werkt exclusief samen met een beperkt aantal hoogwaardige merken (zoals Biotics Research en Symbiopharm), die voldoen aan een strenge kwaliteitsstandaard

*Proviform
Proviform is een Nederlands bedrijf en heeft de ontwikkeling van producten in eigen hand, waardoor de werkzaamheid, zuiverheid en de doseringen van de gebruikte ingrediënten optimaal zijn

*Pharma Nord
Pharma Nord heeft haar hoofdkantoor in Denemarken en vervaardigt voedingssupplementen en kruidenpreparaten die voldoen aan de strikte Deense wetgeving. Omdat deze wetgeving de strengste is in Europa zijn de producten van een hoog en geborgd kwaliteitsniveau. Pharma Nord verkoopt wetenschappelijk onderbouwde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid en documentatie. De onderzoeksdatabase van Pharma Nord bevat meer dan 9.000 wetenschappelijke studies, inclusief een groot aantal onderzoeken die met eigen preparaten zijn uitgevoerd.

*RP Sanitas Humanus
RP Supplements ontwikkelt kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen op basis van natuurlijke ingrediënten zoals aminozuren, mineralen, vitaminen en planten, met als doel om deze zo min mogelijk en kort mogelijk te gebruiken.

De supplementen zijn onderverdeeld in vier product series:
Oligo
Sana Base
Sana Intest
Sana Neuro

*Vitals
Vitals is een onafhankelijk Nederlands bedrijf dat is opgericht in 1988 en levert specialistische en hoogwaardige voedingssupplementen (en sponsort kennisdeling over de werkzaamheid van voedingssupplementen om op natuurlijke wijze gezond te worden of te blijven via Stichting Orthokennis)

*Vitakruid
Vitakruid heeft als kernbegrip ‘kwaliteit’, wat betekent de hoogst mogelijke werkzaamheid, dosering en biologische beschikbaarheid op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten  (en is betrokken bij kennisdeling via Stichting Ortho Health Foundation)