MANON VAN DORP – BATC VAKSPECIALIST

Ken jij ze ook…? Van die kinderen die altijd maar bij alles vragen: waarom?. Totdat de ouders er bijna gek van worden?!

Zo’n kind was ik…    

En ook nu nog is het een vraag die me vaak bezighoudt. Nog steeds wil ik regelmatig van alles graag weten waarom…
En het is natuurlijk niet altijd mogelijk om het “waarom” te achterhalen. Maar toch is het een ingebakken vraag die me beroepsmatig bijzonder goed van pas komt!

 

HET PROCES

Mijn passie voor voeding, gezondheid en welzijn was van origine vooral ‘hobbymatig’ naast mijn beroep als fiscalist. Maar mijn kennis hierover is in de afgelopen jaren zo sterk gegroeid dat het per december 2021 zelfs is uitgegroeid tot mijn nieuwe beroep.

Als fanatiek sporter was ik nieuwsgierig naar de ‘optimale voeding’. Het begon bij de juiste verhouding van de macronutriënten (vetten, koolhydraten, eiwitten). Maar al snel kreeg ik door dat ook vitaminen, mineralen en sporenelementen een belangrijke rol spelen om resultaten te kunnen behalen.

Vervolgens bleek ook de rol van hormonen en neurotransmitters onmiskenbaar. En niet veel later kwam daarbij de enorme impact van gedachten en emoties (mentale gesteldheid) bij om de hoek kijken. Tot slot mocht ook het immuunsysteem in het plaatje van ‘optimale fitheid en vitaliteit’ niet ontbreken. En zo was de cirkel rond: ik had mij (totaal onbewust) stapsgewijs alle onderdelen van de KPNI (Klinische Psycho Neuro Immunologie) en van de 5 natuurgerichte principes eigen gemaakt. 

Door de jaren heen had ik dus ‘hobbymatig’ al zoveel kennis opgedaan, dat ik er ruim voldoende van afwist om andere mensen hiermee te helpen. Hoewel ik 15 jaar met passie als fiscaliste heb gewerkt, besloot ik om mijn competenties op een andere manier in te zetten. Niet langer is de ingewikkelde belastingwetgeving het onderwerp van mijn dienstverlening. Maar nu help ik mensen in hun individuele zoektocht naar het veel uitdagendere ingewikkelde geheel, van de gezondheid van de mens.

De stap om mijn inmiddels opgedane kennis te formaliseren was een logisch vervolg. Door middel van zelfstudie (auto-didact) en het bestuderen van wetenschappelijke publicaties, webinars, gevolgd door het volgen van de nodige cursussen, studies en bijscholingen heb ik mij vol overgave volledig omgeschoold tot BATC Vakspecialist.

Inmiddels ben ik op het punt gekomen dat ik op een professionele wijze anderen kan en mag begeleiden in het bereiken van een optimale gezondheid. Ieder mens is uniek. Ik help op basis van maatwerk bij de zoektocht naar de oorzaak van de belemmeringen en  chronische of terugkerende klachten. En vervolgens geef ik concrete adviezen, om tot een persoonlijke oplossing te komen.

Ieder heeft een eigen “mix van oorzaken” van lichamelijke en/of mentale klachten.  Ik vind het een uitdaging om deze te analyseren en zo tot een persoonlijke oplossing te komen.